På denne side finder du alle ledige jobs offentlige jobs som læge, som vi har i databasen lige nu.
Vi har lige nu samlet jobs i regioner, kommuner og stat.
Du kan sortere i jobs efter fx arbejdsplads og arbejdstid i menuen. Du kan også bruge søgefunktionen lige nedenunder.
Som læge bærer man et fornemt ansvar ved at skulle tage hånd om borgeres helbred, og samtidig er der en relativt stor jobsikkerhed på lang sigt indenfor lægebranchen. Her kan du få et overordnet indblik i at være offentligt ansat indenfor lægebranchen.
Først og fremmest er læger, tandlæger og andre behandlere en bred branche af offentligt ansatte, som beskæftiger sig med ofte meget forskellige opgaver. Det, som de fleste af os forbinder med en læge, der konsulterer og behandler patienter i lægehuse, kaldes en alment praktiserende læge.
Speciallæger beskæftiger sig også med patientbehandling, men gør det indenfor deres specialiserede fagområde. Det kan fx være indenfor kirurgi, neurologi (videnskaben om hjernen og nervesystemet), eller endda psykiatri. For at blive godkendt speciallæge skal man udover sin basisuddannelse tage uddannelsen som speciallæge, som tager mellem 4-7 år, alt efter hvilket speciale, man vælger. Når man er i gang med at uddanne sig til speciallæge, kommer man også ud på hospitaler og er med til at undersøge patienter sammen med det øvrige lægepersonale. Her arbejder man under betegnelsen reservelæge.
Indenfor sygehusvæsenet er der også en del stillingsbetegnelser for de lægeansatte. En overlæge er fx også speciallæge indenfor mindst ét speciale, og har sit eget ansvarsområde i sin afdeling, i modsætning til basislægerne. Overlæger har desuden et personalemæssigt ansvar overfor reservelæger, da reservelæger under uddannelse arbejder under overlægens ledelse.
Ens løn varierer selvfølgelig meget efter den konkrete stilling indenfor lægebranchen, man har. Ifølge Lægeforeningen er månedslønnen for sygehuslæger lidt over 48.000 kr., mens månedslønnen er lidt over 62.000 kr. for en overenskomstansat overlæge, som arbejder på hospitaler og sygehuse.
Selvom de fleste offentligt ansatte læger arbejder med patientbehandling på hospitaler og sygehuse, er der en bred vifte af alternative ansættelsesmuligheder i den offentlige sektor. Der findes fx specialer, som ikke direkte omhandler patientbehandling, herunder arbejdsmedicin og samfundsmedicin. Har man speciale i samfundsmedicin, kan man bl.a. få beskæftigelse i Sundhedsstyrelsen eller Kriminalforsorgen, dvs. blive statsligt ansat.
Derudover kan man med den rette uddannelsesmæssige baggrund også arbejde med undervisning på universiteterne, eller søge ansættelse i Sundhedsministeriet og være med til at udforme de politiske beslutninger, som regeringen og Folketinget vedtager indenfor sundhedsområdet.
Offentlige-Stillinger.dk er med stolthed drevet af WordPress