Brancher der blomstrede under corona

Annonce

Pandemien har været meget hård for rigtig mange brancher. Det er gået særligt slemt ud over hotel- og restaurantionsbranchen og kulturbranchen. Mens krisen presser mange, så er der andre der har formået at klare sig godt under corona-krisen. Dem vil vi fortælle om her i artiklen, og det kan være artiklen kan give dig inspiration til din jobsøgning. 

Da corona lukkede landet ned, fik det store konsekvenser for mange danske virksomheder. Det var i høj grad hotel- og restaurationsbranchen, som det gik ud over. Men andre brancher som webshops klarede sig særligt godt i gennem krisen, da de hjemsendte danskere kunne gå online og købe alt fra dagligvarer, udstyr til hjemmetræning og haveredskaber. 

Et eksempel på vækst under corona

Da danskerne blev hjemsendt, var foråret på vej. Det betød at mange byggemarkeder og havecentre fik ekstra travlt, da de hjemsendte danskere ville få tiden til at gå med at gå i haven. Et eksempel på en virksomhed der hørte under denne kategori indenfor byggemarkeder og havecentre er webshoppen Havehandel.dk

Mange benyttede derfor tiden derhjemme til at ordne haven og give planter og plæne ekstra gode betingelser med for eksempel NPK-gødning til græsplænen. Det gav derfor stor vækst til havecentrene, at corona indtraf i foråret. Naturligvis havde timingen også indflydelse på den øgede interesse for at gå i haven, da foråret ofte bruges til at klargøre haven og forspire frø til plantekasserne og urtehaven.  

Nogle webshops havde kronede dage

Andre webshops fik også udnyttet, at danskerne var mere hjemme i foråret. Mange valgte at bestille deres dagligvarer online. Det hang muligvis sammen med, at de gerne ville undgå de lange køerne i supermarkederne. På denne måde kan man se, hvor vigtig timing er, når det kommer til at skabe vækst i en virksomhed. 

Samme positive indvirkning havde hjemsendelsen af danskerne for webshops der solgte hjemme træningsudstyr. Træningscentre lukkede ned på stribe grundet corona, og derfor måtte mange ty til måtten på gulvet og udstyr de selv kunne købe online, når de skulle træne hjemme på stuegulvet.  

Underholdning i hjemmet

For andre betød den ekstra tid derhjemme, at underholdningen skulle sikres. Derfor søgte mange efter inspiration til kreative sysler, som de kunne få timerne i isolation, karantæne og hjemsendelse til at gå med. Det betød, at flere og flere ville lære at strikke. Mange så det også som mulighed for at lære at hækle eller sy deres eget tøj. Man kan sige, at hjemsendelsen fik folk til at gå tilbage til at lære nogle gamle sysler, og det gjaldt også for det gastronomiske. 

Hjemsendelsen var for mange også mulighed for at gå i køkkenet. Der kom meldinger af udsolgt gær, og det var et tydeligt tegn på, at bagningen var blevet tidsfordriv for mange. Også mange hoppede på surdejsbølgen. Der blev udgivet mange guides til at komme i gang med at bage brød med surdej. Det blev til kroende dage for alle der solgte udstyr til bagning og køkkenet generelt. 

Streaming 

En anden ting som folk kastede sig over var streamingtjenester. Når træningen og det kreative håndarbejde var overstået skulle man have en pause, og det blev for manges vedkommende med en god film eller serie på skærmen. De lukkede biografer har muligvis også haft indvirkning på, at flere valgte et abonnement på en streamningtjeneste.  

Det vil altid være sådan, at man ikke kan forudse, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Men det kan være en fordel, at virksomheder både driver fysiske butikker men også har mulighed for at kunderne kan handle online. Det blev bevist, at det særligt var webshops som formåede at klare sig godt ud af krisen ved at tænke kreativt. 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *