Vild med biler? Her er jobs i den offentlige sektor for dig med benzin i blodet

Er du vild med biler og kunne du tænke dig at arbejde med det i en offentlig stilling? Det er længe siden synstjekket foregik på offentlige værksteder og de fleste transportopgaver er også for længst udliciteret, men så er det godt, at der er en række andre muligheder for dig med benzin i blodet.

Faglærte stillinger

  • Køresagkyndig 
  • Ministerchauffør
  • Mekaniker i Forsvaret

Det offentlige har igennem årene skåret mange af de faglærte jobs væk. Transportjobs, sygetransport og taxikørsel er privatiseret. Så hvor går man hen, hvis man gerne vil køre bil og få løn fra stat eller kommune?

Et job som køresagkyndig er måske den mest oplagte mulighed, for dig der allerede arbejder som kørelærer eller har anden relevant erfaring. Med en tillægsuddannelse kan du blive civil køresagkyndig til køreprøver. Det var ellers tidligere en opgave for politiet men er nu givet frit til civile kørelærere. Stillingen er overenskomst lønnet med staten og arbejdstiden er 37 timer om ugen.

Der er ikke ret mange egentlig chaufførjobs tilbage i det offentlige, men de få der er tilbage er så til gengæld lidt ud over det sædvanlige. Tag nu for eksempel jobbet som Ministerchauffør. Her bliver dit job at fragte ministeren rundt i landet i nogle af landets mest luksuriøse biler, mens du kommer helt tæt på magtens tinder.

Går du med en mekaniker i maven og mod på en arbejdsplads, der er lidt over det sædvanlige, så kan du blive mekaniker elev i Forsvaret. Her får du en uddannelse, hvor du får lov til at rode med ikke bare biler, men bæltekøretøj.

Akademiske stillinger

  • Færdselsstyrelsen
  • Motorstyrelsen

Har du en akademisk uddannelse og interesse på et teoretisk plan for trafik og transport, så er der mange spændende muligheder, hvor emnet er delt op på en række styrelser.

Færdselsstyrelsen var tidligere sin egen institution, men er i dag fusioneret med Trafikstyrelsen. Færdselsstyrelsen tager sig af alt med motoriserede køretøj, biler, motorcykler og elektriske løbehjul med mere. Det er Færdselsstyrelsen der for eksempel har ansvaret for syn af biler og tilladelser til hvilke motorkøretøj der må køre på vejene. I dag bliver det mere og mere populært at bestille de nødvendige dele i online butikker, for eksempel på Bildeleekspert.dk. I en akademisk stilling i Færdselsstyrelsen får du mulighed for en alsidig karriere med mange muligheder for specialisering.

Motorstyrelsen er en afdeling i SKAT, der er ansvarlig for at sikre korrekt registrering og betaling af afgifter på biler og andre køretøj. Her vil du for eksempel få ansvaret for korrekt at prissætte når der importeres luksusbiler fra udlandet. 

Artiklen er produceret i samarbejde med online butik Bildeleekspert.dk


Posted

in

by

Tags:

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *